Založ si blog

PUTIN „zloduch i miláčik“ v jednej osobe

PPutinDôvod, prečo Rusi zvolili Vladimíra PUTINA za svojho prezidenta už v troch volebných obdobiach a prečo ho určite zvolia i vo štvrtom je jednoduchý.

.
Vladimír PUTIN ako silný prezident a predstaviteľ krajiny, ktorá bola vojenskou veľmocou, avšak po rozpade ZSSR a po šafárení alkoholika Jeľcina sa stala ekonomicky rozkradnutou, zdevastovoanou rozvojovou krajinou  zdvihol Rusko z popola.
.
 
V priebehu rokov svojho vládnutia Vladimír PUTIN  z v ý š i l :
• štátny rozpočet Ruska 22 násobne,
• vojenské výdavky 30 násobne,
• HDP 12 násobne (Rusko postúpilo z 36. miesta vo svetovom rebríčku HDP na 6. miesto),
• zlaté rezervy Ruska 48 násobne.        
.
• Pod ruskú jurisdikciu vrátil 256 ložísk nerastných surovín (zostalo vrátiť 3).
• Zrušil ponižujúce „najliberálnejšie“ dohody o rozdeľovaní produkcie v histórii.
• Znárodnil 65 % ropného priemyslu, 95 % plynárenského priemyslu a mnohé ďalšie priemyselné odvetvia.
• Podporil vyhľadanie a prípravu ťažby nových – ďalších gigantických ložísk surovinových zdrojov v Rusku, ktoré dávajú perspektívu ťažby na nasledujúce desaťročia vo zvýšených objemoch oproti súčasnosti.
• Pozdvihol priemysel a poľnohospodárstvo krainy (Rusko už 5. rokov po sebe je na 2 – 3 mieste svetového rebríčka najväčších svetových vývozcov obilia, čím prekonalo i USA, ktoré sú v súčasnosti na 4. mieste) .
• Za 12 rokov zvýšil priemerné mzdy vo verejnom sektore 18,5 násobne a priemerný dôchodok občanov Ruska 14 násobne.
• Navyše Vladimír PUTIN zmenil Chasavjurtskú dohodu, čím obhájil celistvosť Ruska, zvýšil význam ruských nevládnych organizácií piateho piliera, zakázal poslancom Ruskej dumy vlastniť bankové účty v zahraničí.
• Rešpektuje a konštruktívne spolupracuje na programoch rozvoja Ruska so všetkými relevantnými politickými stranami legitímnymi v Ruskej federácii. Osobitný vzťah má k druhej najsilnejšej politickej strane Komunistickej strane Ruskej federácie (KPRF) s vedením ktorej komunikuje a spoločne posudzuje programy a postupy. A to i napriek tomu, že želaním mnohých jeho opozičných antikomunisticky orientovaných politických partnerov je odpis tejto strany a snaha o jej diskrimináciu. Tým dokazuje, že politiku a spoločnosť nerozdeľuje, ale naopak spája.
• Rozvinul obojstranne výhodnú politickú, ekonomickú i vojenskú spoluprácu s Čínou a Indiou, čím položil základy nového geopolitického rozloženia a ekonomík najvýznamnejších hráčov sveta.
• Ukončil vojnu v Čečensku, nedovolil západným „záujemcom“ vojensky napadnúť Sýriu.
• Splatil obrovskú zahraničnú zadĺženosť Ruska (takmer 400 miliárd USD) a zo zadĺženej ekonomiky Ruska urobil silnú ekonomiku veriteľskej krajiny.
• Usporiadal v histórii najlepšiu – pre Rusko víťaznú olympiádu.
• Vrátil Rusku Krym bez násilia, vojny a bez zbytočných obetí na životoch.
.
Pre toto je Vladimír PUTIN n e n á v i d e n ý súčasnými „vlastníkmi zemegule“ sídliacimi vo Washingtone a v Bruseli, pre toto je nenávidený predstaviteľmi nadnárodných monopolov západu sídliacimi na Floride, rovnako i predstaviteľmi kolabujúcich dnes už kvázimocností a impérií v Londýne, Berlíne, Paríži, Tokiu a t.d.
.
Pre toto je však naopak Vladimír PUTIN m i l o v a n ý bežnými pracujúcimi občanmi Ruska, rovnako i Rusmi žijúcimi vo všetkých krajinách bývalého ZSSR, ale i vo všetkých ostatných krajinách sveta.
Pre toto ho uznávajú i stovky miliónov občanov sveta, ktorí nesúhlasia so súčasným svetovým poriadkom štátneho terorizmu jednej svetovej mocnosti, dvojitých štandardov pre silných a slabých, totálneho vykorisťovania, pokrytectva a rabovania nerastných zdrojov a ľudského potenciálu slabších krajín zemegule.
.
Predstavte si pre nás občanov Slovenska úplne neuskutočniteľnú situáciu. Ak by sme mali silného prezidenta, ktorý by pre Slovensko a pre občanov Slovenska priniesol to, čo priniesol pre Rusov Vladimír Putin.
No nevolili by ste ho i po štvrtý raz a nemilovali by ste ho?
 
U nás sa to ale nemôže stať. To by sme nesmeli byť súčasťou Európskej únie, so zločinným blokom NATO za chrbtom a nesmeli by sme byť novou kolóniou nadnárodného kapitálu západu. To by sme museli byť suverénnou krajinou na čele ktorej sú suverénni a akcieschopní cieľavedomí neskorumpovaní politici a akonómovia, skutočne zastupujúci vôľu občanov, ktorí ich zvolili, lebo im dôverujú a kontrolujú ich.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130577x
Priemerná čítanosť článkov: 4503x

Autor blogu

Kategórie