Založ si blog

Kurací separát (ružový sliz)

KURACÍ SEPARÁT (Ružový sliz)

 

ZKL43c732_Drubezi_separat_bmpPo jednej z posledných tohoročných oberačiek prekrásnej papriky paradajok, cibule a póru z mojej záhrady som sa dnes ráno rozhodol, že na obed bude úžasné čerstvé domáce bio lečo. Nech vedia moji mladí (deti i vnuci) čo tento pojem zamená!

Do leča je však potrebná kvalitná bravčová, alebo teľacia mäkká klobáska, taká, na akú sme boli zvyknutí za „krutých“ dôb socializmu vo výrobkoch Národných podnikov (dnes nám už ukradnutých, alebo rozkradnutých, zničených, alebo len tak prosto nefunkčných) Frucona Trebišov, Slovlik Trenčín, či kvalitných českých socialistických potravinárskych podnikov Konzerváren, Znojmie ….. vyrábajúcich „Lečo s moravskou kobásou“ a podobne.

Tak som si ráno zaumienil, že si kvalitnú mäkkú bravčovú, alebo teľaciu klobásku kúpim v Bille, alebo vo Freshi, prípadne v inom novodobom novom, úžasnom, pokrokovom imperialistickom reťazci snov.

Po návšteve supermarketov Billy, Lidlu a Freshu, tu na sídlisku KVP v Košiciach, kde bývam, som prišiel domov bez klobásky, ako vyfliaskaný.

Pri skúmaní zloženia prekrásnych čerstvučkých mäkkých klobások v ich ponuke som u všetkých 22 práve dostupných výrobkov, ktoré boli v ponuke zistil, že niet bravčovej, ani teľacej, napriek tomu, že sa tak tvária. Sú to len zmesy údajne bravčového, či hovädzieho mäsa pochybnej kvality, mletých koží, sóje a.t.d. s kuracím separátom (v objeme separátu od 20% až po 80%). Krásne vyzerajúce, účelne chemicky upravené, prirodzene umelo zafarbené, nápadito, trvanlivo a krásne zabalené odpadky zo smetiska krajín Európskej únie.

Niet v ich momentálnej ponuke výrobku bez pridania kuracieho separátu!

Lečo u nás dnes bolo vegetariánske, bez klobásky. Na budúce som donútený urobiť si vlastnú klobásku. Urobím ju z mäska brava vykŕmeného z domáceho chovu mojej milej susedy na dedine, kde mám chalupu. Zvýši i slaninka na halušky. Už som s ňou dohodnutý.

Je mi ľúto, že som nemohol mojim najbližším ukázať a pripraviť pravé-socialistické lečo. To je to, čo sme jedli často, s chuťou v najvyššej kvalite bežne ako produkciu socialistického potravinárstva.

Odpadky z pod stola našich vykorisťovateľov z krajín EÚ, ktorí tu na Slovensku vlastnia dnes už vlastne všetko odmietam jesť. Nech si ich žerú tí, ktorí toto svinstvo produkujú tam u nich doma, alebo tí, ktorí sa tu na nás na Slovensku chcú nabaliť na ich odpade.

Len mi je smutno, prečo sme my Slováci a občania Slovenska stále takí sprostí. Nepoučili sme sa a chováme sa ako poddaní jeho urodzenosti, avšak už nie urodzenosti grófa Kulemiházyho, ale urodzenosti podvodníkov EÚ, zahraničného a domáceho kapitálu, zlodejov a mafiánov.

Asi jeme málo halušiek, kvalitnej klobásy a slaniny……. Inak by sme sa nebáli vziať si späť to, čo nám ukradli a nakopať ich do tých tlstých zločineckých zadkov.

Nech si teda svoj kurací separát – ružový sliz žerú sami.

Želám im dobrú chuť.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130320x
Priemerná čítanosť článkov: 4494x

Autor blogu

Kategórie