Založ si blog

Smotánka sa zabáva

„Svédska princezna sa vydala za amerického bankára“.

Ďakujem svetovým agentúram a slovenským médiám za túto úžasnú aktuálnu správu.

Konečne sme sa dočkali. Investigatívni novinári informovali svetovú verejnosť o tom o čom máme všetci vedieť. Bez tejto informácie by sme snáď ani neprežili.

Včera som bol na brigáde na stavbe honosného niekoľko miliónového domu jedného novodobého slovenského privatizéra. Nie je princ, ani nemá za manželku bankárku svetového významu, ale žije si ako princ i ako vlastník tej najbohatšej banky.

Desiatky robotníkov a študentov- nezamestnaných Slovákov na stavbe pracuje dňom i nocou v rámci „občianskej výpomoci“ t.j. na čierno. Odmenou sú 2,- € na hodinu samozrejme tiež na čierno. Za takto zarobené peniaze sezónni robotníci a remeselníci nedokážu dôstojne, ale ani minimálne uživiť svoje  vlastné rodiny. I napriek tomu pracujú, lebo podľa nich sú dve € lepšie ako nič, alebo ako stáť a ponižovať sa v radoch na úradoch práce.

Keď prišla reč na túto správu t.j. na svadbu švédskej princeznej s americkým bankárom všetkým odľahlo. Zabudli na svoje starosti, zabudli, že žijú nedôstojne – pomaly ako zvery v špine, bez sociálneho, pracovného, ekonomického, ale už i duchovného zázemia. „Tešili“ sme sa všetci z tejto smotánkovej pozitívnej správy. Bolo že to radosti.

A potom zrazu – hajde na panské bedač.
Odkázali sme novomanželom svorne po slovensky, aby im zdochla koza. (Bolo to hrubšie, ale to tu nemožno napísať, lebo by sa páni cenzori raz zas realizovali).

Tí, ktorí zažili Československý socializmus a komunistov pri moci svorne konštatovali, že dobre už bolo.

Mladí na nich pozerali s otvorenými ústami a čudovali sa, lebo že vraj vtedy bola totalita a teraz že je demokracia.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130490x
Priemerná čítanosť článkov: 4500x

Autor blogu

Kategórie