Založ si blog

Ako komunisti podporili učiteľov v štrajku

Áno. Dnes komunisti v Košiciach podporili v mene  solidarity vykorisťovaných našich štrajkujúcich učiteľov. Niekoľko desiatok komunistov rozdávajúcich letáky, perá a upomienkové predmety s logom KSS v mase takmer 3000 demonštrujúcich, bolo kvapkou v mori. Kvapkou v mori ľudí, žiaľ prevažne mysliacich len na seba a na svoje platy. Ľudí vystrašených a zastrašených systémom, ktorí 23 rokov mlčali a nechali sa opíjať predstavou „Druhého Švajčiarska“, či neskôr „Dvojnásobnými platmi“ a teraz, pred nedávnom dokonca „Istotami“. Majú rovnako ako my problém, ako z tvrdej, odbornej poctivej práce vyžiť a nakŕmiť vlastné deti.
.
Moji priatelia komunisti počas rozhodovania, či podporiť štrajk učiteľov argumentovali, že je to prevažne generácia ľudí, (vtedy študentov) ktorá v roku 1989 štrngala kľúčmi na námestiach a obrazne povedané a niekedy i reálne – pľula na komunistov. Prečo ich teda podporiť v štrajku?
Protiargument je jednoduchý: Boli oklamaní rovnako ako my. Boli podvedení a okradnutí. Na rozdiel od nás si to však dodnes neuvedomujú a ak i niektorí áno, tak si to nechcú priznať.
Preto na proteste nepadli slová o príčinách ich úbohého stavu i úbohého stavu školstva v SR. Slová o kapitalizme, o kríze systému, o vykorisťovaní, o mamone peňazí, o hodnote človeka v tejto spoločnosti mamonu….Strach a hanba im nedovolí hovoriť o príčinách, lebo by museli priznať to, čo hovoríme my komunisti už 23 rokov od novembrového prevratu. Preto hovoria len o úbohých osobných pomeroch a o mzdách.
Pre toto sme ich ale nepodporili.
.
Podporili sme ich preto, že ich uvedomenie ešte nedosiahlo ani úroveň podpriemerne uvedomelého, neskúseného komunistu a preto, že jedným z hlavných princípov našej práce je SOLIDARITA s vykorisťovanými.
.
A oni sú vykorisťovaní rovnako ako my a ako drvivá väščina občanov tejto krajiny.
Preto tvrdím: Učitelia. Komunisti sú s Vami. Otvorte oči. Uvidíte viac.
.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130618x
Priemerná čítanosť článkov: 4504x

Autor blogu

Kategórie