Kurací separát (ružový sliz)

5. októbra 2013, Peter Nišponský, Nezaradené

KURACÍ SEPARÁT (Ružový sliz)

 

ZKL43c732_Drubezi_separat_bmpPo jednej z posledných tohoročných oberačiek prekrásnej papriky paradajok, cibule a póru z mojej záhrady som sa dnes ráno rozhodol, že na obed bude úžasné čerstvé domáce bio lečo. Nech vedia moji mladí (deti i vnuci) čo tento pojem zamená!

Do leča je však potrebná kvalitná bravčová, alebo teľacia mäkká klobáska, taká, na akú sme boli zvyknutí za „krutých“ dôb socializmu vo výrobkoch Národných podnikov (dnes nám už ukradnutých, alebo rozkradnutých, zničených, alebo len tak prosto nefunkčných) Frucona Trebišov, Slovlik Trenčín, či kvalitných českých socialistických potravinárskych podnikov Konzerváren, Znojmie ….. vyrábajúcich „Lečo s moravskou kobásou“ a podobne.

Tak som si ráno zaumienil, že si kvalitnú mäkkú bravčovú, alebo teľaciu klobásku kúpim v Bille, alebo vo Freshi, prípadne v inom novodobom novom, úžasnom, pokrokovom imperialistickom reťazci snov.

Po návšteve supermarketov Billy, Lidlu a Freshu, tu na sídlisku KVP v Košiciach, kde bývam, som prišiel domov bez klobásky, ako vyfliaskaný.

Pri skúmaní zloženia prekrásnych čerstvučkých mäkkých klobások v ich ponuke som u všetkých 22 práve dostupných výrobkov, ktoré boli v ponuke zistil, že niet bravčovej, ani teľacej, napriek tomu, že sa tak tvária. Sú to len zmesy údajne bravčového, či hovädzieho mäsa pochybnej kvality, mletých koží, sóje a.t.d. s kuracím separátom (v objeme separátu od 20% až po 80%). Krásne vyzerajúce, účelne chemicky upravené, prirodzene umelo zafarbené, nápadito, trvanlivo a krásne zabalené odpadky zo smetiska krajín Európskej únie.

Niet v ich momentálnej ponuke výrobku bez pridania kuracieho separátu!

Lečo u nás dnes bolo vegetariánske, bez klobásky. Na budúce som donútený urobiť si vlastnú klobásku. Urobím ju z mäska brava vykŕmeného z domáceho chovu mojej milej susedy na dedine, kde mám chalupu. Zvýši i slaninka na halušky. Už som s ňou dohodnutý.

Je mi ľúto, že som nemohol mojim najbližším ukázať a pripraviť pravé-socialistické lečo. To je to, čo sme jedli často, s chuťou v najvyššej kvalite bežne ako produkciu socialistického potravinárstva.

Odpadky z pod stola našich vykorisťovateľov z krajín EÚ, ktorí tu na Slovensku vlastnia dnes už vlastne všetko odmietam jesť. Nech si ich žerú tí, ktorí toto svinstvo produkujú tam u nich doma, alebo tí, ktorí sa tu na nás na Slovensku chcú nabaliť na ich odpade.

Len mi je smutno, prečo sme my Slováci a občania Slovenska stále takí sprostí. Nepoučili sme sa a chováme sa ako poddaní jeho urodzenosti, avšak už nie urodzenosti grófa Kulemiházyho, ale urodzenosti podvodníkov EÚ, zahraničného a domáceho kapitálu, zlodejov a mafiánov.

Asi jeme málo halušiek, kvalitnej klobásy a slaniny……. Inak by sme sa nebáli vziať si späť to, čo nám ukradli a nakopať ich do tých tlstých zločineckých zadkov.

Nech si teda svoj kurací separát – ružový sliz žerú sami.

Želám im dobrú chuť.