Založ si blog

Cigánsky plač, alebo kapitalizmus = bieda?

Komunisti podporili v pondelok 8. apríla 2013 protest Rómov v Košiciach za prácu a chlieb, proti disktiminácii, za dôstojný život.

Mimo komunistov o protest takmer 500 Rómov z Košického kraja neprejavil záujem vôbec nikto. (Ak nerátame policajtov na každom kroku a novinárov, ktorí i tak uverejnili len to, čo im ich chlebodarcovia dovolili t.j. skreslené a tendenčné informácie podľa toho, za koho práve kopú).
.

Pred honosnou budovou KSK v Košiciach demonštrujúci vyjadrili jasné NIE buržoáznej postsocialistickej byrokracii, ktorú nezaujíma nič, len vlastné vrecká a ich vlastné plné bruchá.
.
V tom čase by ste sa úradníkov Košického samosprávneho kraja krvi nedorezali. Nevystrčili ani nos. Štát, ani samosprávu neprišiel obhájiť nikto. Pritom v tom čase Košicami premávali plné vládne bavoráky a intenzívne sa „pracovalo“ i v hoteli Hilton (bývalom Slovane).
Predstavidelia kraja na Rómov rovnako zvysoka kašlú. Nestojí im za to ani masa 500 ľudí, aby vyšli von zo svojich pozlátených kancelárií platených z našich daní a vysvetlili im možnosti, prejavili ústretovosť, ochotu, spolupatričnosť, prípadne vysvetlili problémy, pre ktoré nemôžu ťažkú sociálnu situáciu riešiť.
.
Načo?
.
Však to podľa nich zrejme nie sú ľudia, ktorí si zaslúžia ich pozornosť.
Majoritná verejnosť na chodníkoch okrem toho, že bola evidentne zaskočená drzosťou cigánov a ich odvahou k verejnému protestu prejavila jasný protirómsky postoj. Úškľabky, posmešky, výkriky s protirómskym podtextom a.t.d. jasne naznačili, že Slovensko je stále viac a viac rozdelené v názoroch na problém Rómov i v názoroch na ich integráciu. Rasizmus a antagonizmus má stále viac navrch.
Škoda páni občania. To, čo dnes vy želáte Rómom sa po nich stane práve vám.  Lebo kapitalizmus si nevyberá svoje obete.
.
Takže nakoniec komunisti, ktorí jediní podporili protest Rómov majú pravdu. Cigánsky plač tu nepomôže. Kapitalizmus = bieda. A biedu je treba vymiesť i s tými, ktorí ju zapríčinili a zveľaďujú ju.
.
Pozrite si videoreportáž inak, ako ju môžete vidieť v korporátnych médiách.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130318x
Priemerná čítanosť článkov: 4494x

Autor blogu

Kategórie