Založ si blog

„Robotník“ už neznie hrdo

Je posledný deň roka 2012, 31. december, Silvester. Ďeň veselosti, zábavy, lúčenia sa so starým rokom a vítania roka nového. Túto noc si vzájomne želáme všetko to najlepšie do Nového roka 2013, všetko dobré do ďalšieho života.
.
Čas plynie vo vyšľapaných koľajách postslocialistickej „demokracie“. Demokracie vytvorenej bohatými a mocnými k ich obrazu. K vymodelovanému svetu, kde väčšina tvrdo pracuje, aby menšina mohla rozdeľovať nadhodnotu, šafáriť, kváriť, kradnúť, ohlupovať, manipulovať a pri tom sa pokrytecky tváriť, že to má tak byť, že práve toto je ten prirodzený a najlepší vývoj, že práve toto je demokracia, právo a spravodlivosť, ktorú si želajú všetci obyvatelia našej krajiny.
.
V nočnom ošiali silvestrovských ohňostrojov však naďalej plazivo pokračuje proces antagonizmu tried, teraz propagandou a mocnými prechodne úspešne utlmený boj. Boj o čo najväčší profit a zisk mamonu samozvaných vykorisťovateľov a ich politických lokajov, na jednej strane a boj o chlieb, dôstojnosť a holé prežitie vykorisťovaných tvorcov nadhodnoty.
.
Kto tu ťahá za kratší koniec?
.
Pred 23 rokmi zvonenie kľúčov na námestiach tzv. „Nežnej demokratickej revolúcie“ odzvonilo tzv. „Diktatúre proletariátu“. Diktatúra proletariátu odišla a demokracia neprišla. Ostalo hnojisko, ktoré kvasí a zapácha. Vykorisťovatelia a bohatí zlodeji ho nazývajú demokraciou, vykorisťovaní a okradnutí chudobní zas totalitou mamonu.
.
Aby s triedou vykorisťovaných mohli lepšie manipulovať, rozdelili nás. Delia nás na tých menej vykorisťovaných – potrebných k udržaniu svojej moci a na tých ostatných, nezaujimavých, potrebných len pre napĺňanie mešcov.
.
Robotník (remeselník, technik, stavbár, strojár, elektrotechnik, živnostník z donútenia……..), ale i námedzný roľník stratil všetky práva. Je handrou, ktorou je možné vytrieť čokoľvek v tomto protiľudovaom politickom a ekonomickom systéme. Hodnota bežného pracujúceho človeka – robotníka, či námedzného roľníka sa dnes znova rovná nule. Tak ako v časoch prvej predmníchovskej buržoáznej Československej republiky paholok pracujúci od svitu do mrku len za jedlo a ubytovanie  nemal pre gazdu vyššiu hodnotu ako gazdov vôl, rovnako i dnešný robotník má pre zamestnávateľa nižšiu hodnotu ako zamestnávateľovo auto, či miešačka betónu. Auto, alebo miešačku si musí kúpiť, zaplatiť zaň, starať sa o ne, platiť energie a opravy, platiť dane. Robotníka môže vykorisťovať neobmedzene, okrádať, nedať mu to, čo mu patrí, neplatiť mu mzdu, neodvádzať dane a ak je opotrebovaný, starý, alebo podľa neho nedostatočne výkonný, môže ho vyhodiť na ulicu. Vždy si nájde iných, výkonnejších, lepších, dobrovoľne sa nechajúcich okradnúť viac. Lebo systém je neúprostný a vytvorený len pre bohatých, mocných, agresívnych, bezohľadných……. a oni tento systém vedia využiť i zneužiť.
.
Preto do nového roka 2013 zaželajme osobitne robotníkom, námedzným roľníkom, nezamestnaným a všetkým ľuďom, ktorí predávajú svoju pracovnú silu, lebo nič inéo nemajú, okrem zdravia, lásky, šťastia hlavne prebudenie zo sna o demokracii, ktorý im mocní a bohatí vykorisťovatelia a ich propaganda predkladajú ako ideál.
.
Z tejto situácie je pre robotnícku triedu len jedno skutočné východisko. Uvedomenie, zjednotenie a triedny boj v rámci medzinárodného revolučného robotníckeho a komunistického hnutia.
.
Nech je rok 2013 rokom začiatku nášho uvedomenia robotníci.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130313x
Priemerná čítanosť článkov: 4494x

Autor blogu

Kategórie