Založ si blog

Vraždiť novinárov povolené?

Ticho podporovaný teror proti nepohodlným médiám

Pri útoku na sýrsku televíziu zahynulo sedem ľudí. Pod týmto titulkom priniesol Slovenský súkromný mienkotvorný denník SME v stredu dňa 27. júna 2012 správu zo Sýrie.  (Celá správa v originále TU: http://www.sme.sk/c/6435343/pri-utoku-na-syrsku-televiziu-zahynulo-sedem-ludi.html). Výbuch bomby tam neprežili traja novinári a štyria pracovníci bezpečnostnej služby provládnej televízie. Štyri vety o útoku ozbrojencov na sýrsku satelitnú TV, doplnené o 9 odstavcovú správu o tom, ako sýrska armáda porušuje ľudské práva.
Podľa ministra informácií Sýrie Amrána az-Zuhbího na sídlo satelitnej televízie neďaleko Damasku v ranných hodinách zaútočili teroristické skupiny, ktoré odpálili v štúdiách výbušniny. Páchatelia popravili novinárov a bezpečnostných pracovníkov a dopustili sa tak „najhoršej masakry na médiách“.
Ani jediným slovkom sa naši Slovenskí novinári, žurnalisti, ani redakcia SME (údajne demokratického nezávislého súkromného média) nezmieňujú o tom, že ide o bezprecedentný akt terorizmu a násilia páchaného nie len voči Sýrii, ale už i voči pracovníkom médií, novinárom a publicistom, ktorí vykonávajú svoju prácu a informujú o dianí v tejto západom podnecovanej a financovanej, islamom a žoldniermi realizovanej úlladnej agresii voči ľudu suverénnej krajiny. Našim novinárom a publicistom, ani demokratickým médiám, dokonca ani ich profesijným združeniam a zväzom zrazu nevadí teror a vraždenie zamerané proti ich kolegom v inej krajine.
Ak by išlo o útok na žurnalistov a pracovníkov protivládnej televízie, to by bolo zrazu mediálneho povyku a solidarity so zavraždenými.
Takýto precedens naštartovali a začali uplatňovať  teroristi z NATO a USA už v čase, kedy cielene a vysoko sofistikovane na základe dôkladnej logistickej prípravy bombardovali sídlo Srbskej televízie v Belehrade, kde zavraždili týmto spôsobom niekoľko žurnalistov, pomocný personál a zranili stovky ľudí počas živého vysielania.
Znamená to teda, že vraždiť novinárov možno, ale podľa toho, na akej strane stoja, za koho kopú. Tí súčasní Sýrski nekopali za tú správnu stranu. Preto museli zomrieť, preto mohli byť zavraždení a preto tí naši, ktorí za tú správnu stranu kopú sú ticho a takto pekne podporujú medzinárodný zločin a páchanie zločinov proti ľudskosti, ktoré je v rozpore s rezolúciou o ľudských právach prijatou OSN.
Tak čo páni novinári a nezávislí žurnalisti? Ak už konáte neprofesionálne, neznamená to, že nemáte mať ani svedomie.
Česť Vašej „statočnej“ práci pre nadnárodný kapitál, kapitalizmus, bankárov a ich systém buržoáznej demokracie.

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130532x
Priemerná čítanosť článkov: 4501x

Autor blogu

Kategórie