Založ si blog

Ako SME klame

Časť textu prevzatá z denníka SME odkaz: http://www.sme.sk/c/6331841/vo-ficovej-vlade-je-sest-komunistov.html

„Vo Ficovej vláde je šesť komunistov“ uvádza v tutulku denník SME (internetové vydanie) v pondelok dňa 9. apríla 2012.

V zápätí autor článku tvrdi : „Do svojej prvej vládnej zostavy dal Robert Fico jedenásť bývalých členov KSS, teraz o päť menej. Takmer polovica členov druhej vlády Roberta Fica bola v komunistickej strane. Stranícku knižku bývalej štátostrany mali šiesti zo štrnástich členov kabinetu.
Upozorňujem autora článku i denník SME, že titulok článku je úmyselne zavádzajúci a nepravdivý! Členovia Ficovej vlády nie sú komunisti, nie sú členmi Komunistickej strany Slovenska a nikdy neboli.
Komunistická strana Slovenska je legitímnou politickou stranou na Slovenskej politickej scéne a spájať ju s osobami – členmi súčasnej vlády kabinetu Róberta Fica nemá opodstatnenie. I keď boli kedysi tieto osoby členmi bývalej KSČ, skutočnými komunistami nikdy neboli a nie sú a od cieľov  KSS sa ich presvedčenie a konanie diametrálne odlišuje. Je možné v súčasnej politickej terminológii ich označiť za členov sociálnej demokracie, ale v žiadnom prípade nie za komunistov !
My komunisti sa od uvedeného titulku článku i od uvedených osôb dištancujeme.
V článku sa ďalej píše :
V strane bol aj staronový šéf diplomacie Miroslav Lajčák. V oficiálnom životopise to minister nespomína.   Medzinárodné vzťahy a diplomaciu vyštudoval na Moskovskom štátnom inštitúte. Kariéru odštartoval v roku 1988 na ministerstve zahraničných vecí v Prahe.   „Rozhodnutia tohto druhu treba vnímať v dobovom kontexte,“ reagoval na otázku, prečo do strany vstúpil.   O ukrivdených nevie
V okresných orgánoch KSS pôsobil minister práce Ján Richter, ktorý bol potom v SDĽ a dohadoval jej spojenie so Smerom. „Pôsobil som vo zväzáckych funkciách, oslovili ma. V tom čase som pôsobil ako hospodársky pracovník v Calexe.“   Richter hovorí, že sa počas bývalého režimu nestretol s prípadmi, že by niekto nemohol ísť študovať alebo pracovať, kam chcel, pretože nemal stranícku legitimáciu.   „V tom prípade aj deti disidentov by nemohli ukončiť vysoké školy, a mnohé z nich ich vyštudovali,“ tvrdí.
V KSS ešte boli minister školstva Dušan Čaplovič, minister kultúry Marek Maďarič, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a premiér Robert Fico.   Fico vstúpil do strany v roku 1987, pád režimu ho zastihol na Právnickom inštitúte ministerstva spravodlivosti. O novembri 1989 v minulosti povedal, že si ho nevšimol.   „Ja som si november všimol,“ vraví nový minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorého KSS nezískala. Ficov výrok hodnotiť nechcel.  ……….
Akému účelu slúžia tieto komentáre autora článku? K diskreditácii nových ministrov, k diskreditácii Ficovej vlády, k diskreditácii komunistov, alebo aj aj?
Zámer je priehľadný: Natlačiť občanom hoc už len takým spôsobom do hláv, že komunistické ideály a presvedčenie sa nenosí, že je tabu. Urobiť prosto raz za čas, po dlhšej dobe ignorácie a cieleného mediálneho mlčania o existencii legitínmej KSS jedno malé BU.BU.BU….

Na Silvestra veselo

31.12.2014

Košice, Sídlisko KVP, 31.12.2014. Silvester. Mnohí sa veselia, pripravujú večerné veľkolepé oslavy záveru roka, chystajú ohňostroje a vinšujú si úspešný Nový rok 2015. Kde, tu už vybuchujú skúšobné petardy, primátor mesta nás pozýva na silvestrovskú veselicu do centra mesta, starostovia mestských častí na Facebooku ďakujú svojim voličom a [...]

Obamovi ostávajú už len dva roky. . .

29.10.2014

HORÚCA SPRÁVA (paródia) Ešte nedoznela vo svetových médiách správa amerických lekárov o rakovine slinivky brušnej prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina a o jeho očakávanej rýchlej smrti, už je tu ďalšia tragická správa: Ruskí vedci – špecialisti (lekári onkologickej kliniky v Krivograde) cestou metód počítačovej diagnostiky a liečby na diaľku zistili, [...]

Smrť fašizmu!

06.08.2014

Žijete na juhovýchode Ukrajiny? Ste ruskej národnosti a ukrajinskej štátnej príslušnosti? Hovoríte ruským jazykom? Želáte si zrovnoprávnenie používania ruštiny ako druhého oficiálneho jazyka? Ste priateľom rusov a Ruska? Máte iný názor ako súčasná ukrajinská vláda? Chcete federatívne usporiadanie Ukrajny? Zúčastnili ste sa referenda o vznik Doneckej, či Luhanskej [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 29
Celková čítanosť: 130319x
Priemerná čítanosť článkov: 4494x

Autor blogu

Kategórie